Beste relatie,

Zoals het u misschien al bekend is gemaakt in december, mogen wij dit jaar ons “50 jarig jubileum” vieren. Zoals afgesproken sturen wij u deze nieuwsbrief om een duik te nemen naar het verleden, naar het begin van Michorius Installatiebedrijf. Wij hopen dat u de terugblik net zo leuk vindt zoals wij de laatste weken terug hebben gekeken om voor u deze historie terug te halen. Aan deze nieuwsbrief zit ook een leuke actie, dus lees vooral door tot het einde.

Marinus Michorius werkzaam bij Michorius Installatiebedrijf

Marinus Michorius

1) Hoe het begon eind jaren ‘60

Marinus Michorius, de vader van de huidige eigenaar Pascal Michorius, is de oprichter van het bedrijf. Samen met zijn vrouw Truus Michorius was hij de drijvende kracht achter het bedrijf. Truus en Marinus Michorius leerde elkaar kennen bij uitgaanscentrum Centraal in Haaksbergen. Jarenlang ‘The place to be’ voor jongeren uit Haaksbergen en omgeving. Er was muziek, er werd gedanst en veel plezier gemaakt. The Beach Boys, The Beatles, Cliff Richard, Elvis Presley en The Fortunes waren grootheden uit die tijd. Tip….. google deze artiesten eens op YouTube.

Marinus werkte tot 1967 bij installatiebedrijf Walhof in Goor, maar ondernemend dat hij was, kluste hij er regelmatig bij. In de loop der tijd begon hij als beunhaas een aardige klantenkring op te bouwen. De stap naar zelfstandig ondernemer in 1967 was daardoor niet zo groot en ging eigenlijk als vanzelf. Al gauw kwam Frans Extercate, zijn buurjongen bij hem in dienst. De zaken gingen goed. Het aanleggen van centrale verwarming in bestaande huizen was in die tijd zwaar en vies werk. Kruipen door kruipruimten, sjouwen van gietijzeren ketels zorgden 6 dagen per week voor de nodige lichamelijke inspanning. Toch was er veel plezier en altijd ruimte voor een grap en een grol.

Marinus was een Bourgondiër en hield van een hapje, een biertje en veel mensen en gezelligheid om zich heen. Hij was ook geregeld de hort op. Echtgenote Truus hield meer van de rust en was graag thuis. Zij zorgde voor het jonge gezin, nam de telefoon op, maakte de offertes, typte de facturen en deed de verdere administratie. Omdat Marinus zo vaak weg was en alle voorzieningen ver weg waren, had Truus haar rijbewijs en een auto tot haar beschikking. Voor die tijd niet zo gewoon, want de Austin Metro was overdag de enige auto in de straat. De ‘babbel’ zorgde voor de promotie van het bedrijf en de meeste klanten kwamen uit de buurt. Marinus zijn vrolijke karakter, ondernemerschap en vakmanschap stonden aan de basis van het succes van installatiebedrijf Michorius.

Om maar eens te beginnen met een leuke en lekkere actie……. Bij elke aankoop vanaf € 500,- euro kunt u een verse slagroomtaart ophalen bij de Echte Bakker “Bi’j Oons” in Haaksbergen. De waardebon kunt u, op vertoon van de factuur die is ontstaan in 2017 (zolang de voorraad strekt), ophalen bij ons in de showroom en wel op de

Donderdag avonden tijdens onze Informatie & Demonstratie avond of op een Zaterdag

Laat even weten of u komt zodat wij de bon aan u kunnen overhandigen. Dit mag per telefoon 053-5722339 of per mail info@michorius.com

Marinus Michorius

Marinus Michorius