Biomassa is een duurzame energiebron. De meeste biomassakachels zijn houtgestookt en vaak worden pellets (korrels samengeperst houtafval) gebruikt als brandstof. Naast hout kan er ook gebruik worden gemaakt van andere plantaardige materialen als warmtebron. Dit zijn duurzame materialen en daarom milieuvriendelijk. Pellet- en houtkachels kunnen worden toegepast om enkel een ruimte, bijvoorbeeld het woongedeelte, te verwarmen. De kachel staat in het woongedeelte en verwarmt de ruimte. Daarnaast kan er voor gekozen worden om deze kachels aan te sluiten op de verwarmingsinstallatie. De kachel wordt geplaatst in uw woonkamer en verwarmt tevens uw gehele woning. Op die manier heeft de kachel de functie van een centrale verwarming.

Daarnaast is de houtvergassingskachel ook een zeer goed duurzaam alternatief. Deze kachel heeft een hoger rendement dan de pellet- of houtkachel. Een computer in deze kachels zorgt voor een optimale naverbranding van de rookgassen. De techniek zorgt ervoor dat de verbranding op efficiënte wijze verloopt.

Met de steeds hogere energieprijzen, worden de biomassakachels een steeds aantrekkelijker alternatief. U kunt jaarlijks een aantrekkelijk bedrag aan energiekosten besparen. Deze duurzame hoge rendementskachels hebben, afhankelijk van uw brandstofverbruik, een aantrekkelijke terugverdientijd. Vraag ons om advies en wij helpen u graag.

 

Offerte aanvragen Biomassa
{rsform 4}